Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Το μέλι ανθέων και  πορτοκαλιάς συλλέχτηκε  από περιοχή της Θεσπρωτίας . Έχει υπέροχο άρωμα και εξαιρετική γεύση .Κρυσταλλώνει σε 1-3 μήνες .Είναι έντονα ανοιχτόχρωμο ,μετατρέπεται σε ασπρουδερό μετά την κρυστάλλωση του.Τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του αρέσουν ιδιαίτερα στον καταναλωτή .Είναι πλούσιο σε εσπερίνη ,μια φλαβονικη γλυκοζιδίνη η οποία έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση .Ένα κρυσταλλωμένο μελι δεν είναι ούτε νοθευμένο ,ούτε χαλασμένο . Τυχών κρυστάλλωση είναι φαινόμενο του αγνού μελιού . Ρευστοποιήστε το τοποθετώντας το βάζο ανοιχτό σε ζεστό νερό 45-50 c αναδεύοντας κατά διαστήματα θα επανέλθει στην αρχική κατάσταση . ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 7,5 ΕΥΡΩ . ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ 2104909108 6945470737 COSMOTE KAI tatsinas@gmail.com και tats.inas@hotmail.com ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΘΗΝΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ !

1 σχόλιο:

  1. «Ασπίδα» απέναντι στον καρκίνο του προστάτη και του μαστού αποτελεί το ελληνικό μέλι, σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. «Tο μέλι αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό κυττάρων καρκίνου προστάτη και μαστού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι βιολογικές ιδιότητες μιας ένωσης (μονοτερπένιο) που απαντάται μόνο στο μέλι και ρυθμίζει κυτταρικές και βιοχημικές διαδικασίες σημαντικές για την αναστολή του πολλαπλασιασμού των συγκεκριμένων τύπων καρκίνου», τόνισε η επικεφαλής του Εργαστηρίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής δρ Παρασκευή Μουτσάτσου – Λαδικού, μιλώντας στο πλαίσιο του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου και Σεμιναρίου Μελισσοθεραπείας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.

    Αναλύοντας τη χημική σύσταση και τις βιολογικές δράσεις των ελληνικών μελιών, οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι το ελληνικό μέλι, συγκρινόμενο με μέλια άλλης προέλευσης, είναι πλουσιότερο σε πολυφαινόλες και φαινολικά οξέα, δηλαδή αντιοξειδωτικές ενώσεις. Η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικές ουσίες είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα άνθη από τα οποία έγινε η συλλογή από τις μέλισσες. Εκτός από τον καρκίνο, οι φαινολικές ενώσεις του μελιού έχουν προστατευτική δράση και απέναντι στις καρδιαγγειακές παθήσεις. «Αυξάνοντας το αντιοξειδωτικό φορτίο του οργανισμού, το μέλι προστατεύει από την κυτταρική ζημιά που προκαλεί στα αγγεία η LDL (κακή) χοληστερόλη, όταν οξειδώνεται από τις ελεύθερες ρίζες», τόνισε ο διαιτολόγος – διατροφολόγος κ. Παρασκευάς Παπαχρήστος, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο. Αναφέρθηκε, δε, σε έρευνα του Εργαστηρίου Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, που εξέτασε in vitro τη δράση του πευκόμελου.

    Η έρευνα έδειξε ότι η συστηματική, μέτρια κατανάλωση μελιού καθυστερεί την οξείδωση της LDL χοληστερόλης και πιθανόν συμβάλλει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Απέδειξε, μάλιστα, ότι όσο υψηλότερες ήταν οι συγκεντρώσεις του μελιού τόσο μεγαλύτερη ήταν η αντιοξειδωτική προστασία.
    «Μείωση της αντιοξειδωτικής δράσης του έχει παρατηρηθεί μόνο λόγω συγκεκριμένων μεθόδων που χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία του και λόγω της παρατεταμένης αποθήκευσής του», παρατήρησε ο κ. Παπαχρήστος συστήνοντας «την αντικατάσταση των γλυκαντικών ουσιών με όσο το δυνατόν πιο φρέσκο μέλι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή